Programació 2024

Zum

La Tresca i la Verdesca

17 de juliol, 10h, Jardins de Can Malet

Amb aquest espectacle, les abelles de La Tresca han treballat per tot Catalunya i Balears, en petits i en grans escenaris.

Els tres membres del grup canten i toquen en directe un ampli ventall d’instruments. El grup prefereix oferir un repertori de cançons de composició pròpia, fetes a foc lent. Aquest repertori no és fix, es va transformant en funció de les característiques del públic i de la festa.

La Tresca pretén que l’acció passi fora de l’escenari, de manera que es faci protagonista la gent que assisteix a l’espectacle, sempre des del respecte i el convit a la participació.

Per a tots els públics.
Durada: 75 minuts

Diez Nudos y un lazo

Vaivén Danza Vertical

17 de juliol, 22.30h, Placeta de Ca n’Humet

Aquesta és la història d’una corda, de la corda que ens uneix i que ens separa. De la corda que ens sosté. De la corda al so de la qual ballem. De la corda que es tensa, es trenca, es talla, es malmet. De la corda que ens lliga i que ens ofega, i també de la que ens dona ales i ens permet volar.

Diez nudos y un lazo és una peça de dansa vertical centrada en les inèrcies que es generen a partir de les relacions que heretem i establim amb els altres. És un diàleg entre dos individus, subjecte a les forces que l’envolten, on allò que creem amb la comunitat construirà un espai escènic imprevisible, fruit de les
decisions col·lectives.

Diez nudos y un lazo és el que queda quan el poble dorm.

Per a tots els públics.
Durada: 30 minuts.

Frikis

Mundo Costrini

18 de juliol, 19.30h, Plaça de Ramón y Cajal

Frikis són Hilda i Hugo, una parella de comediants simpàtica i excèntrica que ens convida a gaudir del seu peculiar espectacle de circ, màgia i varietats. Ella té un talent natural per brillar sobre l’escenari, però la seva bogeria arrauxada pot arruïnar cada instant de la funció.

Ell és meticulós, optimista i, malgrat que pateix per no fer el ridícul, és capaç de sostenir amb cara de pedra les
incansables catàstrofes. Per sort ho tenen clar i només l’amor que es tenen els guiarà fins a l’èxit.

Per a tots els públics.
Durada: 45 minuts.

NüShu

Cia.Capicua

19 de juliol, 19.30h, Plaça d’Ocata

Una fàbrica antiga de texans, una màquina de cosir, una escala, roba texana, un pal, bobines de fil, una corda i cinc dones… Acròbates que cusen, ballen, riuen i grimpen. NüShu és un llenguatge mitjançant el cos, el silenci, el caos, un llenguatge entre mares, àvies, filles i companyes.

Un espectacle sensible, humà i divertit.

Per a tots els públics.
Durada: 55 minuts.

AutoFicció

Pep Plaza

19 de juliol, 21.30h, Platja d’Ocata

Un espectacle autobiogràfic, o no del tot.

Amb els seus personatges reals i de ficció, que fa un repàs d’anècdotes autèntiques i també inventades. Hi ha música en directe amb en Pep a la guitarra. Molt de bon humor, rialles assegurades i animació.

A partir de 12 anys.
Durada: 70 minuts

Entre nous

Entre Nous

19 de juliol, 23h, Platja d’Ocata

Entre nous… és un espectacle de trobades, de companyia, de sostenir-se, de nostàlgia, d’humor, de música en directe i d’acrobàcies vertiginoses. Una invitació a cridar i riure davant la necessitat de mirar-se i compartir aquest moment junts des del primer fins a l’últim minut.

Entre la lleugeresa i el joc amb la gravetat, és una barreja del llenguatge acrobàtic i la dansa, que transformen l’espai, n’utilitzen totes les dimensions i es crea un ballet vertical.

Per a tots els públics.
Durada: 45 minuts

La festa de les males dones

Cia. La Melancòmica

20 de juliol, 21.30h, Platja d’Ocata

Dues actrius, dues creadores, dues dones en un món constantment
canviant, però encara encallat en comportaments de tota la vida, que ens diuen que tot ho fem malament. Perquè som males dones, males mares i males feministes. Però les anomenades males dones no són ni més ni menys que totes aquelles dones lliures, rebels, que no es conformen amb el rol que la societat patriarcal espera d’elles: ser submises, obedients i callades, no sigui que molestin! Per això, sense pèls a la llengua, celebrem una bona festa per riure’ns de la nostra realitat, les desigualtats i pressions de totes les dones (i homes!). Però també donarem veu a les dones que la història ens ha explicat que són dolentes: bruixes, putes i malvades que volen dominar el món o, simplement, ser lliures. Un espectacle per riure, reflexionar i empoderar-se tot celebrant que estem orgulloses de ser les anomenades males dones. T’apuntes a la festa?


A partir de 14 anys.
Durada: 60 minuts.

De tu a tu

Col·lectiu Mur

20 de juliol, 23h, Platja d’Ocata

Què passa quan dues persones, sense importar la raça o la condició, sense prejudicis, es troben a soles? Què sorgeix d’aquesta trobada íntima, sincera?

De tu a tu és un viatge a la introspecció de les relacions personals que sorgeixen en el duo, quan un individu està enfront d’un altre, quan no hi ha terceres persones ni interferències i, després d’aquest moment de cortesia inherent a tot procés de comunicació, comencen a passar coses. Neix la veritat, l’avorriment, el joc, l’amor, la comprensió, l’escolta, la ira, la fragilitat, la complicitat, la
manipulació, la confiança…

I aquestes parelles, com a part d’un fractal complex, com a part d’una geometria aparentment irregular que es va repetint a escales diferents, com interactuaran en relacionar-se amb les altres?

A partir de 6 anys.
Durada: 80 minuts.

Ple de foc

Companyia del Foc.
Direcció artística de Manuel Osuna

20 de juliol, 00.30h, Platja d’Ocata.
Cloenda del Festival

Creació de fantasies piromusicals que demostren la força expressiva del foc combinat amb la música i la coreografia.
Els focs d’artifici tradicionals es reformulen en un veritable espectacle amb una narració, moltes emocions i un gran nombre de protagonistes.

Per a tots els públics.
Durada: 15 minuts.